Vår Produktion

Fossilfritt Stål och HYBRIT 

Våra armband tillverkas i fossilfritt stål framtaget med den nya revolutionerande HYBRIT-teknologin där kol ersätts med fossilfri vätgas i järnmalmsprocessen. Detta resulterar i att koldioxidutsläppen elimineras och restprodukten istället blir vatten. Materialet är därmed helt fossilfritt framtaget – Fossilfritt Stål. 

Metall 3D-printing 

I framställningen av våra armband har vi tagit tillvara på den senaste teknologin inom tillverkningsindustrin, nämligen metall 3D-printing. Detta tillåter att vi kan skapa detaljerade och skräddarsydda armband med minimalt avfall. Den 3D-printer som våra armband är tillverkade i drivs på fossilfri el och fossilfri gas. Genom att minimera avfall och använda oss av en tillverkningsmetod som drivs fossilfritt, bidrar vi till en grön omställning genom hela processen. Våran vision är att inom en snar framtid vara helt fossilfria och vara en representant för hållbart mode.

 

Polering och Gravering 

För att ge armbanden en elegant yta så slipas och poleras de noggrant. Armbanden är graverade med "Dienaci" och "Fossil Free Steel" som syns diskret längs kanterna. Armbanden i vår första kollektion är tilldelade ett serienummer för att alla armband skall vara unika och ni bärare ska välkomnas och vara en del av Dienaci. Den första kollektionen kommer att bestå av endast 79 armband. 

 

 

Paketering - Papira by Stora Enso Cellulosaskum 

Vi nöjde oss inte med att få tag i endast en innovation, kändes bättre med två. Våra förpackningar består nämligen av det nytt framtagna Papira by Stora Enso-skummet. Detta banbrytande, hållbara skummaterial har utformats för att vara helt naturligt. Skummet består av cellulosafiber och är ett 100% biobaserat monomaterial. Detta gör att materialet bryts ned mycket fortare än en pinne trots att det besitter samma funktionalitet som andra ej hållbara skummaterial. Förpackningen i övrigt består av återvinningsbar, miljövänligt papper och är tillverkade med fossilfri el.

Papira skumDienaci förpacking